Milyen egy profi honlap?

Manapság már egy-egy vállalat életében a legmeghatározóbb tényező a konkurenciával, versenytársakkal való versenyzés. Az a vállalat, amely már jól megszilárdított, stabil hellyel rendelkezik a piacon, nem igazán tud máshogy fejlődést elérni, mint hogy a versenytársakkal szemben erős, és jól működő eszközökkel fegyverkezik fel, és nem mellesleg jól használja azokat. Ezzel tudja biztosítani stabil helyét, és azt, hogy a jövőben meg legyen a lehetősége további piacszerzés elérésének, vagyis a vevők elcsábításának.

Nem egyszer halljuk, hogy ennek a kiélezett versenynek egy nagyon jól működő és hatékony eszköze lehet egy profi honlap. De mit is jelent ez a valóságban?

Elég ha csupán jól designolt, szép képekkel és illusztrációkkal ellátott, jól megírt, hatékony, és a marketing minden csínjának megfelelő szövegekkel tűzdelt, kiemelkedő minőségű és szép, látványos, jól megjegyezhető logot használó, gyors működést biztosító, minden fontos információt tartalmazó oldalt készítünk, vagy szükség van még egyéb tényezőkre is?

A válasz már a kérdésben sejlik, hiszen sajnos a fenti tényezők csupán egy szépen felépített, marketing szempontból tökéletesnek mondható tartalmú oldalnak felelnek meg. Manapság már ez azonban csupán a kezdetekben lehet elég, versenyeszközként nem használható. De akkor mi lehet az, ami ezen túlmutatva, felbecsülhetetlen eredményeket tud produkálni egy vállalat számára? A válasz, a kiegészítő szolgáltatásokban és az oldal motorikus felépítésében rejlik.

Hiszen ha az a tartalom nem pusztán az érthetőség, a marketing nyelvezet, és a megnyerő szövegösszeállítás oltárán adózik, és a linképítés témakörét is tökéleten kiaknázza az oldal, akkor a google kereső is, mondhatjuk szeretni fogja azt a weboldalt, nem beszélve arról, hogy a motorikus felépítésből és egyéb elérhető szolgáltatásokból adódóan a visszatérő vevők körének bővítése, illetve a konkurencia vevőinek elcsábítása is könnyebb feladattá válik. Egy tökéletes honlap tehát nem áll meg a szép kivitelezés, jó képek és megfelelő szövegkialakítás összeállításánál, jóval túlmutat azon.