Karrierem csúcsának legegyszerűbb feladata a legnehezebb

Közgazdász tanoncként az ember sok-sok mindent elképzel a jövőre vonatkozóan. Sőt, vannak kifejezetten erre a témakörre irányuló tantárgyak. Önmenedzsment, jövőtervezés, ahol pont az a feladat, hogy felvázoljon magának az ember egy öt – tíz – tizenöt éves tervet. Kezdetben nyilván a cél az elsődleges, majd később az ahhoz vezető út megtervezése kap fő hangsúlyt. Én már a főiskolán úgy gondoltam, hogy tizenöt év múlva szeretnék egy nagyvállalat élén tevékenykedni, mint ügyvezető.

Mindig is érdekeltek a nagy szervezetek. Számomra a legnagyobb kihívást mindig az jelentette, hogy hogyan lehet jól és hatékonyan vezetni úgy egy mamut céget, hogy a benne dolgozók is jól érezzék magukat, megfelelő legyen a légkör, az eredménymutatók és a piaci megítélés szárnyalása mellett. Én minden energiámat ennek a megvalósításába fektettem. Minden pici lépésem a karrier utamon arra irányult, hogy egyszer ezt jól és hatékonyan tudjam csinálni, úgy hogy nem megyek benne tönkre. Ez csak úgy lehetséges, ha az ember az egyes lépcsőket már előtte megtanulja. Én így tettem. Azt gondolom elég jól sikerült, hiszen ma már egy többszáz fős nagyvállalat ügyvezetői székéből mondhatom, hogy élvezem minden percét a munkának, mindemellett jól is működik a vállalat.

Akadt azonban egy nagyon egyszerűnek tűnő feladat, ám nekem megmondom őszintén, igencsak meggyűlt vele a bajom. A vállalat minden dolgozója számára logózott munkaruhát kívántunk készíteni, építve a brandet, és egy szép, egységes kép kialakításának útját. Szépen el is terveztük a színt, a formát, nyilván a logó adott, viszont itt jött a fejtörés, hogy közel ezer darab ugyanolyan hímzett vagy nyomott, fóliázott terméket hol és főleg mikorra vállal nekünk bárki. És hát nyilván nem beszélve arról, hogy kell egy alap bizalom, mert ha ezer termék nem jó minőségben és számunkra nem megfelelő módon készül el, az mindenki számára kellemetlen.

Sokat kutakodtunk a piacon, míg rátaláltunk egy cégre, akik nagyon segítőkészen a gépi hímzés szolgáltatásukkal, vállalható határidőn belül, maximális szakmaisággal és segítőkész hozzáállással tökéletesen megoldották a feladatot számunkra. Nem volt könnyű az út míg rájuk találtunk, de a közös munka már teljesen gördülékenyen és gyorsan folyt. Kicsit vissza rántott a földre a felismerés, hogy a legkisebbnek tűnő feladat is okozhat számunkra meglepetést, még az ügyvezetői székből is.