Egyszerű folyamat, ami jobban megnézve mégis bonyolult tud lenni

Ha egy ember arra adja a fejét, hogy vállalkozást alapít, és egyedül állja meg helyét az életben olyan tekintetben is, hogy már neki kell felelnie az ő munkavállalói állományáért, és nem az ő háta mögött áll ott továbbá a főnöke, vezetője, akkor nagyon gyorsan elkezdi azt érezni, hogy nagy fába vágta a fejszéjét. Félelemek kezdik el gyötörni, ami nem is csoda, hiszen számtalan olyan dologgal és tényezővel találkozik, ami az egész projekt sikerességét veszélyeztetheti. Így aztán jómagam is gyorsan rájöttem, hogy ez az egész nem nagyon fog máshogy gördülékenyen sikerülni, csak úgy, hogy ha szakértőket veszek magam köré és segítséget kérek tőlük. Nyilván ezek egy része alkalmazott munkatárs lett, a másik része pedig külső szolgáltató, aki szakmai tapasztalatával és munkájával segíti a vállalkozásom céljainak elérését.

Főleg az építőipar területén számtalan olyan jogszabályi rendelkezés és kikötés van, ami egyrészt az ellenőrzések és büntetések miatt nagyon fontos, másrészt pedig ténylegesen akkor válik indokolttá, ha valamilyen baleset vagy nem várt esemény történik a munkavégzés során. Ezért én úgy gondolom – és a cég vezetését is ennek szellemében végzem – hogy kiemelt terület a munkavédelem területe. Én már a kezdetekkor nagyon sok energiát és időt fektettem abba, hogy olyan szolgáltatót találjak, aki maximális szinten ki tudja elégíteni az igényeimet. Profi és kellő szakmai tapasztalattal rendelkezik, hatékonyan és egyszerűen lehet vele és csapatával együtt dolgozni és kommunikálni. Én tehát az első perctől fogva az activesafety csapatával működöm együtt ezt a területet érintően.

Most pedig egy új dologra is fény derült. Egy vakfoltra, mely a tudástáramban keletkezett. Tudni illik, én azt gondoltam, hogy a gépek üzembe helyezése nem lesz egy bonyolult feladat, hiszen beszerezzük, leszállítjuk az első használatot igénylő helyszínre és elkezdünk dolgozni vele. Ez azonban sajnos vagy nem, a tevékenységi körből és a gép műszaki paramétereiből kiindulva koránt sem egy ennyire egyszerű folyamat. Számtalan feltételnek kell megfelelni, amit az activesafety munkatársai rendkívüli módon le is egyszerűsítettek nekünk. Segítségükkel ugyanis a bonyolult üzembe helyezés is egyszerűnek tűnt, inkább azt mondhatnám némi plusz feladattal járt, amire energiát és időt kellett szentelni, de a kivitelezés ütemezett idejét például egyáltalán nem befolyásolta. Én imádok velük dolgozni, és azt gondolom jó döntés is, ez az üzembehelyezési feladat is ezt bizonyítja.