Egy külön szakterület

Nem olyan rég, hogy eldöntöttem, szükségem lesz egy webshopra, mert bár hétvégente jól elboldogulok az egyedi ékszereim gyártásával a hétköznapi munkám mellett, de nem tudok különböző fórumokra járni, hiszen a kiállítások, rendezvények szintén hétvégén vannak, és akkor viszont nem tudnék új ékszereket gyártani. Ez tehát egy ördögi kör, viszont egy oldal, ahol az értékesítési felület megoldódna, hatalmas segítséget jelentene ebben. Lassan, lassacskán már kész is lesz az oldal, hiszen közel két hónapja már dolgozunk rajta. Kész a design és ki lett alakítva a színhasználat is, nem beszélve a szükséges minimális szövegezésről.

Egyetlen egy dolog állja már csak ellenét, hogy valóban meg tudjam nyitni az oldalt, és tökéletes helyet adjon annak, hogy az ékszereim új gazdára találhassanak, hogy megfelelő képeket kell készítenem minden egyes ékszerről, és egyesével feltölteni őket a shopba. Igen ám, de megpróbáltam én legjobb tudásom szerint képeket csinálni a szépségekről, viszont egyik sem sikerült jól. Akárhogy próbálkoztam, nem adta vissza a kép vagy a méretet, vagy a pontos színt, vagy a mintázatot, nem beszélve a csillogásról.

Neki álltam tehát keresni egy olyan embert, akár az ismeretségemben, aki segítségemre lehet abban, hogy jó képek kerüljenek ki az oldalra. Mert hát ugye ez egy nagyon fontos része a shopnak, hiszen ezek alapján dönti el valaki, hogy tetszik-e neki a kiszemelt példány, kellőképp csillog-e, vagy épp megfelelően matt, esetleg a bele helyezett kő vagy ásvány megfelelő-e. Mint megtudtam azonban a termékfotózás nem csak nekem lett egy különleges feladat. A fotózás területén belül is külön felkészültséget kíván mind tudásban, mind pedig eszközök tekintetében. Kerestem tehát egy szakembert, aki kifejezetten ennek az ágnak is tökéletes képviselője a fotózás berkein belül. És ma már tudom, hogy ez elengedhetetlen volt. Hiszen a vevő ezek alapján a képek alapján fog a vásárlás mellett dönteni, és ez alapján fog tudni úgy választani, hogy annak maradéktalan örülni tudjon majd és ne érje meglepetés, amikor kibontja a kis csomagját, amit kézhez kap.