Válts, ha annak látod idejét

Számos embertől hallottam már, hogy egy karrierutat jól meg kell tervezni, pontos állomásokkal és a munkahely váltások idejével, hogy az teljesen járható és megvalósítható, na és persze sikeres legyen. Az én szakmám tűzvédelmi szakértő. Nem egy szokványos terület, speciális látásmódot és még speciálisabb tudást és szakmai tapasztalatot igényel ahhoz, hogy jól és maximális lelkiismeretességgel tudjuk mondani, hogy jól végezzük a munkánkat, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a bennünk bízó vállalat, és elsősorban annak vezetése nyugodtan koncentrálhasson a pénzügyi mutatókra, a fejlődésre, és nem utolsó sorban, teljesen nyugodtan aludhasson éjszaka.

Én megmondom őszintén, hogy teljesen máshogy működöm. Én akkor váltok, ha nem látok fejlődést és megbecsülést, vagy ha elkezd romlani vállalati szinten az általunk nyújtott szolgáltatás színvonala. Sajnos van olyan eset is, hogy ez meredeken zuhanni kezd, majd egy minimális szintre áll be, az előtte alkalmazott professzionális szintről.

Miért mondom ezt? Mert átéltem sajnos. Imádtam az előző munkahelyemet. Az ott dolgozó embereket, a munkakört, azt a sok-sok tapasztalatot amit ott magamba szívhattam a többiektől, azt a fajta hozzáállást, amit az ott dolgozók tanúsítottak a munkájuk és a megbízó partnerek iránt. Minden megváltozott azonban, amikor a cég vezetését egy másik ember vette át. Sablon dokumentumokkal, valódi védelem és érték nélküli, a jogszabályi megfelelést biztosító szolgáltatást akart eladni az embereknek. Nekem pedig több sem kellett, mivel a nyújtott szolgáltatás színvonala a nullára esett vissza az én tekintetemben, ezért keresem egy másik helyet, ahol folytathattam azt a munkát, amit én megszoktam és szeretek adni a megbízóknak. Váltottam, mert szükség volt rá sajnos. Én így működöm, és innen is csak akkor fogok tovább állni, hogy ha ők hozzám nem ennyire kedvesen és normálisan állnak, vagy jóval kisebb színvonalú szolgálatás nyújtására akarnának kötelezni.