A főnököm telefonja

Sok embernek biztosan nagyon kedves és aranyos főnöke van, nekem nem mondható el ez arról a vezetőről, akinek néha asszisztensi feladatokat kell ellátnom, mert helyettesítem azt a kolléganőt, aki állandóra be van osztva hozzá. Már mindig előre rettegek, ha ez a kolléganő szabadságra megy, mert mindig ilyenkor történik valami, amit nekem kell megoldani, és bizony az sosem egyszerű ezzel a vezetővel. Én nem is értem, hogy ez a lány hogy tud állandó jelleggel mellette dolgozni. Én biztosan nem tudnám vállalni. Nagyon sűrűn kiborul, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő gondolta, vagy elképzelte akkor csapkod és hisztizik, elviselhetetlen néha.

Az utolsó alkalommal például, amikor én helyettesítettem, betörött a telefonján a kijelző és csak kikiabált az irodából, hogy intézkedjek, mert kell egy Xiaomi kijelző csere. Hát bennem megállt az ütő. Melyik szervizhez menjek? Mennyi idő alatt lesz kész? Tuti, hogy nem lesz neki megfelelő és ezt fogom egész héten hallgatni. Teljes kétségbeesésemben írtam egy kör emailt, hogy ki tud egy nagyon gyors és megbízható xiaomi szervízt Pesten?

Jöttek is a válaszok, és három ember is a xiaomiszervizshop csapatát ajánlotta. Gondoltam ez már nem lehet véletlen és felkerestem őket. Nagyon pozitív meglepetés is ért, mert nagyon gyorsan és jó áron megcsinálták a kijelzőcserét, ráadásul még jól is éreztem magam.

Sosem gondoltam volna, hogy ez elő fog fordulni velem, de vissza érve a főnök kinézett, és rákérdezett mikor lesz kész a telefonja. Mikor mondtam neki, hogy még aznap mehetek érte vissza annyira megdöbbent, hogy kiesett a száján, hogy szép munka. Én pedig nagyon megijedtem, hogy nehogy azt találja ki, hogy én vegyem át állandóra a helyet, mert azonnal felmondok. Hála a jó égnek ilyen azóta sem fordult meg a fejlében.